Hovedpude

Der er 13 varer.

Viser 1-12 af 13 element(er)

Aktive filtre

At finde den rigtige hovedpude kan være svært. De kan både være for bløde og for hårde, og det kan i begge tilfælde resultere i nakkeømhed og i værste tilfælde skader. Når du skal vælge hovedpude, skal du både tænke over din soveposition, hvilket fyld der skal være i puden og selve størrelsen på hovedpuden. Vores professionelle og dygtige medarbejdere hos Godesenge.dk er altid klar til at vejlede dig, så du finder den rigtige hovedpude.

Pudens størrelse

Hovedpuder findes i en lang række forskellige størrelser, faconer og højder, så der er stor chance for, at du kan finde netop den pude, som opfylder dine behov.

Den mest gængse hovedpudestørrelse er 60x63 cm. Den næsten kvadratiske hovedpude passer ind i alle danske hovedpudebetræk, så du har ikke grund til bekymring, når du skal købe sengelinned. Hovedpuden kan opfylde de flestes behov, og den bliver derfor også betragtet som den almindelige hovedpude.

Er du meget høj, kan en aflang hovedpude på for eksempel 50x60 cm være mere passende, da du vil opleve en højere komfort. Den aflange pude sørger for, at du kommer 10 cm højere op mod sengegærdet, og at dine skuldre ikke ligger på puden, hvilke kan give nakkeproblemer.

Soveposition og valg af hovedpude

Den måde du sover på, er afgørende for dit valg af hovedpude. Højden på puden skal understøtte din soveposition, så din rygsøjle ligger helt lige, når du sover.

Sover du oftest på ryggen, bør du finde en lav pude, som støtter under nakken. Herved bliver dit hoved ikke hævet for meget, og din rygsøjle forbliver nogenlunde plan.

At sove på siden går ind og bøjer dine nakkehvirvler unaturligt, men med den rette pude kan du skåne både ryg og nakke. Er din partner træt af din evindelige snorken, kan det at sove på siden afhjælpe det. Når du skal finde den rette pude til at sove på siden, skal du gå efter de lidt højere hovedpuder afhængig af, hvor brede skuldre du har.

Sover du på maven, bør du prøve at vænne dig af med den vane, da en sådan soveposition skaber et unaturligt stræk bagover i nakken. Hvis det er en så fastgroet vane, at du ikke kan ændre den, bør du finde en så flad og blød hovedpude som muligt, for at mindske det knæk, nakken bliver udsat for og dermed mindske belastningen af nakken.

Pudens fyld

Der findes overordnet tre typer af pudefyld: Naturfyld, syntetisk fyld og specialfyld. Naturfyld, såsom dun, fjer, uld og silke giver en meget blød pude, hvor puden nemt kan formes, da fyldet er til at flytte rundt på. Det er en fordel, hvis du ofte skifter sovestilling, imens du sover. Fiberpuder indeholder syntetiske fyld, som giver en mere elastisk hovedpude. Fiberpuder er lette at vaske, da de tørrer hurtigere end puder med naturfyld, hvilket kan være med til at forebygge ophobning af allergener.

Puder med latex eller skum går ind under kategorien specialfyld. Denne type hovedpude er særlig god, hvis du har behov for ekstra støtte i nakken. En pude med memory-skum er desuden trykaflastende, så dine muskler og led kan aflastes. Med memory-skum sover du ergonomisk korrekt hele natten, da skummet tilpasser sig dig og din sovestilling.

Godesenge.dk står altid klar til at guide og vejlede dig, hvis du har brug for professionel ekspertise.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Eller Reset password